Musik på bloggen

free music


Fick frågan om hur man fixar musik på bloggen. Jag använder mig av  DEEZER.  Jag har skrivit ett tidigare inlägg på Carolangel bloggen, men nu har jag nya besökare så jag tänkte dela med mig av det jag kan.

Det finns delade meningar om att ha musik på bloggen. Vad tycker du?

När du kommer in på Deezers hemsida, så ser du vilka låtar som är i deras topplista. Du klickar på den låten du vill lyssna på och sedan till höger står det koder för din blogg. Den koden som du får fram: den ska du klistra in på din blogg. DESIGN/ KODMALLAR. Du väljer själv placeringen.
Kryssar du för AUTO PLAY, så spelas låten med automatik så fort någon besöker din blogg.

Jag rekommenderar att du skaffar ett konto hos Deezer och gör din musiklista som du kan ha själv ha till dig själv eller på din blogg.


Exempel hur koden ser ut:

<div style="width:180px;height:25px;"><object width="180" height="25"><param name="movie" value="http://www.deezer.com/embedded/small-widget.swf?idSong=146360&colorBackground=0xBF0000&colorButtons=0x950000&textColor1=0xffffff&autoplay=0"></param><embed src="http://www.deezer.com/embedded/small-widget.swf?idSong=146360&colorBackground=0xBF0000&colorButtons=0x950000&textColor1=0xffffff&autoplay=0" type="application/x-shockwave-flash" width="180" height="25"></embed></object><a href="http://www.deezer.com/" style="border:none;margin:0;padding:0;"><img src="http://www.deezer.com/embedded/footer.jpg" alt="free music" title="free music" border="0" style="border:none;margin:0;padding:0;" /></a></div>

Du kan välja göra boxen mindre, genom att ändra på måtten där det står width:180px;height:25px;"> HÄR BESTÄMMER DU SJÄLV STORLEKEN.  ÄR BOXEN FÖR STOR SÅ KAN HELA DIN HÖGRA/ VÄSTRA MARGINAL FLYTTA PÅ SIG!!! FÖRHANDSGRANSKA INNAN DU GODKÄNNER NÅGOT!!!

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Jag är inte så väldigt förtjust i musik på bloggar och hemsidor.
Men om man har möjlighet att stänga av vid behov så är det ju naturligtvis bättre.
Och sedan tycker vi ju alla olika om dessa saker, och måste kunna få göra som man själv vill med sin blogg och hemsida.
Kram

2008-04-05 @ 22:48:10
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Annelie

Jag tycker det
kan vara kul med musik. Ofta får man en Aha upplevelse eller en gammal goding dyker upp, det är kul tycker jag.
Men, jag tycker man lätt ska se var man stänger av den.
Ha en godnatt och fin söndag/kram

2008-04-06 @ 01:03:48
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Carina

du har säkert svarat på frågan redan i något av inläggen kanske. men jag har frågat hur du fick dit länkarna under headern? jag har glömt i vilket inlägg jag skrev den frågan och säkert är det där ditt svar finns. men jag frågar igen. :)

2008-04-06 @ 21:54:43
URL: http://inha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0