Knäckiga pajen...

image18Nu bakas det här... Det blir en knäckig paj med DAJM som ska ätas lite senare ikväll. Undrar hur magen kommer att må av all mat?


Knäckiga pajen spriden en god doft i hela lägenheten i alla fall.

Sovit x-tra gott

Photobucket

Jag hoppas att ni har sovit lika gott som jag gjorde inatt. Jag var hur trött som helst igår, efter helgens arbete.

Nu är man glad och energisk efter alla sovtimmar och redo för ett nytt år.

Jag vill tacka alla goda bloggvänner både " gamla" som "nya" som kommer och besöker och min blogg och lämnar så goa´kommentarer. Carolangel bloggen fyllde ett år nu i december...vet inte vad som händer med den än?

Jag trivs i alla fall med " Happy Flower" bloggen.

GOTT NYTT ÅR önskar jag dig!!!

Imorgon ska det skålas

PhotobucketImorgon ska vi åka till ett par goda vänner och skåla med dem. Min vännina och hennes sambo lagar aldrig mat hemma, så jag ska fixa maten och dem får sköta disken mm 
Imorgon blir det en promenad till dem...ingen idé och ta bilen.


Det är alltid svårt och veta vad man ska äta för " nyårsmat", men idag bestämde jag att det skulle bli fläskfilé, förrätt och efterrätt ska det också bli.
♥ Hur firar du nyår? Med vänner, grannar eller familj?

Känns inte som söndag...

PhotobucketIkväll blir det bara och mysa framför tv: n. Steg upp kl 5: 45 och det var så mörkt på morgonen så jag trodde att jag hade kollat fel på min klocka.

Nu har man jobbat  helgen och gjort det man skulle på jobbet, så nu ska det kännas extra skönt och sitta framför tv:n. Det är någon premiär film på TV1000.

Idag hade vi lite mindre och göra på jobbet, så jag passade på att städa mitt skrivbord.

♥ Vad har du hittat på idag?

Köper du fyrverkerier?

PhotobucketJag hör redan en hel del fyrverkerier och jag kan tycka att det är irriterande med ljudet...stackars hundar säger jag bara. Min grannes hund skäller hela tiden...

Kan inte folk avvakta lite...bara några dagar till?

Sedan pratas det en hel del om miljöförstöringar..men tänker folk på miljön då det köps fyrverkerier?

Jobb!

PhotobucketJag är så trött just nu....jag har verkligen fått slita på jobbet. När jag kom på morgonen så strulade larmet och det kom direkt vakter med hundar...ni skulle ha sett vilken show det var..men jag och mina arbetskompisar kom in i alla fall.

                                        Vi har verkligen haft full rulle så nu ska jag bara vila.

Bloggpaus?


Som ni märker är det mitt första inlägg idag. Vi har varit iväg och ätit middag hos ett par goda vänner. Sedan har man haft full rulle med att städa lägenheten , tvätta kläder osv.

Imorgon ska det jobbas och samma på söndag. Jag gör en bloggrunda imorgon.

Vi ses snart i "bloggvärlden".

Måla med distress ink

image17Ikväll tänkte jag öva på och använda mina " Distress Ink". Dem används just inom området stämplar och måla stämpel motiv.

En liten flaska kostar ca 45-56 kronor i affären eller på nätet. En droppe färg räcker hur länge som helst...det handlar om att välja rätt mängd vatten också.

Jag brukar måla en hel del i akvarell, men det här är absolut en utmaning.

♥ Har du målat med " Distress Ink"?

Inga julklappar , inga fynd

PhotobucketSnart är semestern över och vi har verkligen haft det skönt och bara slappat här hemma. Vi har inte orkat bry oss om att köpa julklappar till varandra och vi har inte orkat gå i affärer och se folkmassor som "bråkar" om köpa elektroniska prylar eller plagg.

(Fyndade bara på Panduros hemsida )

Det har verkligen varit lugna dagar--- JAG HAR TILL OCH MED satt telefonen på TYST LÄGE...Så kan det gå när man vill bara stressa av sig och slappa.


♥ Stänger du av telefonen där hemma när du vill vara ifred?

Besviken på ICA

PhotobucketIdag har jag tvungen och kolla i många affärer för att kunna hitta färska grönsaker. Vi är stammisar hos ICA-affären, men nu ser deras grönsaker och kött mindre bra ut. Jag lovar skulle jag ta med mig min kamera till affären och fota på deras sortiment så skulle ni bli chockade!!!

Jag håller på och förbereda en stor gryta och det är klart att man vill ha färska grönsaker.

Nu ska köttet få koka i en 1 timme så då hinner jag städa lite.

♥ Hur ofta äter du grönsaker och sallader?

Ny design + en skvallertidning...

PhotobucketJa, det är alltid kul och ändra design på bloggen och nu var det dags att julstäda här.

Idag tänkte jag inte nattuggla så länge. Jag har 2 lediga kvar av min ledighet, men sedan blir det att jobba nu till helgen.

Köpte en hel del skvaller tidningar idag, så det blir och läsa dem nu innan man somnar.

♥ Hur ofta läser du skvaller tidningar?

Långa ögonfransar

PhotobucketNu sitter jag med dem nya visningsprodukterna från Oriflame. Det är dags för en ny visning och den ska jag ha hemma hos mig i början av januari månad och det är tänkt och göra visningen mer som en " tebjudning/ pyssla om mig kväll" .



Undrar hur man kvinnor/ tjejer som man ska se med långa ögonfransar? Det ska vara inne att ha långa ögonfransar till år 2008. Många fuskar givetvis med dem här...



Photobucket 





♥ Hur ofta köper du mascara och läppstift till dig?


Köttbullar med ost

Photobucket

Fick frågan om hur man gör köttbullarna med ost??


Jag använder vilken hushållsost som helst och skär den i tärningar.


Givetvis så är förutsättningen att du gör dina köttbullar hemma, innan du börjar forma köttbullen så att den blir rund då lägger du i bara en tärningsost i.

När du börjar steka köttbullarna så smälter osten och det blir MUMS!!!! Testa ska du se.


SPA-behandling

Photobucket

Idag började dagen ett rätt sätt: SPA behandling. Det är inte varje dag man går på SPA, och det här var vekligen toppen. Det var en överraskning som min sambo hade åt mig. Vi passade på och träna också. Det känns extra bra i själen och kroppen. Hyn känns som ny.

SPA behandling skulle ALLA behöva då och då.
♥ ♥ ♥

Nu ska vi köra iväg till miljöstationen och slänga lite skräp...det kan behövas. Det är lite vinflaskor, glödlampor, batterier mm.

VAD HITTAR DU PÅ IDAG ONSDAG?


Pysselglad?

image16Till alla pysselglada i landet...ni har väl inte missat "Panduros mellandagsrea"?

Jag har i alla fall köpt massor av prylar där idag, sånt som jag kan pyssla med till nästa år och köpt en hel del tyger. Tjusiga julgardiner ska det bli nästa år också.

Visst är dem söta dessa tomtenissar? Kunde inte låta bli och köpa tyget, det ska fixas även tju siga " bröd påsar/ tygpåsar med  det tyget. Åh, vad jag blev glad av fyndet!

♥ Gillar du att fynda på mellandagsrean? Vad fyndar du helst då?



Bild: panduro.se

Drop in besök

PhotobucketIdag har vi haft och göra hela tiden. Gästerna som vi hade igår åkte iväg  tidigt  idag och sedan det varit " drop in" besök  av  vänner hela tiden.

Jag har en hel del vänner som bor flera mil från oss och det är inte så enkelt och träffas, men idag kom det 3 st vänninor som en överraskning. Det var verkligen jätte kul, dem kom med sina barn och respektive så det blev genast lite trångt i den här lägenheten.

Tur att det fanns julmat kvar och bakelser och annat så det var bara och värma upp maten igen. Köttbullarna jag gjorde var med några tärningar ost inuti..så när du steker köttbullarna så givetvis så smälter osten. MUMS:

Imorgon ska det tränas här. Kan behövas. Sedan blir det bara och vila. Jag jobbar lördag och söndag...mindre kul, men sån´t  é livet.

Gästerna har åkt...

PhotobucketIgår så trodde jag att jag skulle ha tid och blogga lite, men det var full rulle här hemma.

Med både städning och matlagning. Vi hade gäster som sov över inatt och nu har dem precis gått hem.

Jag lyckades i alla fall med mina maträtter och min kalkon som fick stå 12 h i ugnen.

Idag får vi nog äta av julbordet igen. Lite trist och slänga allt.

♥ Hur har julfirandet varit hos dig?

Nattugglan är uppe...



Nu är nattugglan uppe. Sambon har gått och lagt sig för länge sedan.

Jag har suttit och läst andras bloggar...och tiden bara flyger iväg.

Imorgon kommer gästerna kl 18:00. Jag tror inte det blir någon Kalle Anka för min del. Jag har en hel del såser och sallader och förbereda inför julmaten imorgon och så ska det städas också. 

♥ Tittar  du på Kalle Anka imorgon, kl 15:00?

Min julbild...

Holidays Smile
Här fick jag lite inspiration av INGER MARYISSA`S BLOGG.

Tänk att det är så kul och leka med bilder och med lite glitter så blir bilden lite roligare, passar perfekt nu och göra egna "julbilder".

♥ ♥ ♥

Idag har vi tagit en promenad på 1 timme...ska man äta av julbordet så får det bli lite förbränning också.

Låna ut pengar till bästisen?

PhotobucketIgår så ringde en av mina vänninor och frågade mig om jag kunde låna henne pengar till julklappar...för annars var hon tvungen och ta ett akut lån.

Min vännina har verkligen ekonomiska problem och numera är hon bostadslös. Hon ville bo hos oss ett tag och hyra ett rum, men nu bor hon hos sin mor & far.

Jag har hjälpt henne flera gånger, och jag har lånat henne pengar innan, men det är ingen garanti att du får dem tillbaka. Så vi sa NEJ...

Visst är hon sur på mig nu...men jag orkar inte bry mig mer.

♥ Lånar du ut pengar till vänner eller grannar?

Sovit x-tra bra

PhotobucketGodmorgon: Jag har sovit extra bra i natt.  Det kan bero på min aktiva lördag framför spisen och allt som vi handlade igår.

Idag slipper man gå och storhandla i alla fall. Om en liten stund kommer min bästis och hälsar på med sina barn.

Vi ska pyssla tillsammans och barnen ska också få pyssla och så ska vi fika lite tillsamans. Vi har alltid en tradition att vi ses ett par dagar innan jul och pysslar lite.

Det gäller och passa på och njuta av ledigheten. Nästa helg är det dags för mig och jobba.
♥ Vad hittar du på idag?

Julgodis

Jag blev så förvånad att " Posten" jobbade en lördag. Jag har inte tänkt på att dem leverar posten en helgdag innan jul???

Idag fick jag massor med julpost och en vännina hade gjort ett fint paket och lagt lite "julgodis", det var verkligen gulligt av henne och göra så.

♥ Vad gör du med julkorten du får? Sparar du dem, slängs dem?

Curry sås

image15Idag har vi ätit kycklingsfilé med massor av grönsaker och lite ris till. Blev jätte förvånad att det fanns " currysås- färdig sås " och köpa i affären. Oftast har man sett liknande såser i affärer som säljer mat från hela världen.

Vi köpte burken med den milda styrkan och det blev jätte bra. Hackade lite jordnötter till maträtten och det smakade perfekt. Passade på och krydda kycklingen med lite kryddor+  lime .

♥ Har du testat den här curry såsen?

Hemma hos oss

Photobucket

Ny lyckades jag ta en bild på hur det ser ut här utanför, där vi bor. Det finns 4 lägenheter till, med samma utseende.   Fördelen att bo här är att ha så nära till skogen och till centrum...och till stormarknader osv.

Stora nackdelen är mina grannar i huset och åkericentralen som finns i närheten...men det har blivit bättre sedan sist. Det är ju mycket snack att det ska ev. bli bostadsrätter här, men vi ska nog inte satsa på 1 krona här.

Vi har många fönster i lägenheten,  (10 st ) så det känns sällan mörkt här inne under dagtid.

 

Godmorgon

PhotobucketGodmorgon: Vaknade idag av mig själv. Ingen störande granne idag. Skönt.

Nu är det dags och fylla på kylskåpet här hemma... och förbereda julbordet.

Jag, tar ingen bloggsemeter...så vi ses lite senare.

Julhälsningar

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codesDet  är många av mina bloggvänner som har "bloggsemester" just nu, så jag vill passa på och önska EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!!





Har du tänkt på några nyårslöften än?

Vad tycker du om det klassiska julbordet?

PhotobucketHur firar du jul? Hos släkt eller vänner?

I år ska vi fira jul hos oss . Det blir jag och sambon och ett par goda vänner som ska fira jul med oss. Dem har också släkten utomlands. Nu gör jag i ordning gästrummet här hemma så dem kan sova över här.

Det var tänkt att min bror som bor i Barcelona skulle komma på besök, men hans fru var sjuk och de kan inte resa. Lite trist, men men...

 Vi äter allt som tillhör det svenska klassiska julbordet, skinka, sill, tunnbröd, rödkål osv... FAST KALKON MÅSTE VI OCKSÅ HA!!! Kalkonen tar evigheter och tillaga, hela 12 timmar ska den vara i ugnen, men det gör inget.

♥ Äter du allt av det som ingår i det klassiska julbordet?

Bloggtips: vänster eller höger spalt?

image14
BILDEN OVAN VISAR HUR RESULTATET BLEV MED MALLEN FASHION.


Tänkte bjuda på lite bloggtips: Igår kväll satt jag och lekte med koder och olika mallar så kom jag på hur man flyttar på den spalten åt vänster eller höger. Om du t ex går in kollar på och Fashion mallen, så finns spalten på den vänstra sida.  Om du vill ändra till höger och använder dig av t ex Fashion mallen:

DÅ GÖR DU FÖLJANDE:

#content {
overflow: hidden;
width: 538px;
position:relative;
left:0px;
padding: 20px 0px;
voice-family:"\"}\"";
voice-family:inherit;
width:538px;
float: right; HÄR SKRIVER DU LEFT ISTÄLLET
margin: 0px 10px 0px 0px;
}html>body #content { width: 538px }
#header a {
color: #000;

FÖR ATT LINJEN SKA LÄGGA SIG RÄTT SÅ BÖR DU ÄVEN ÄNDRA HÄR:
#side {
float: left;
width: 180px;
margin: 0px;
padding: 24px 18px 0px 12px;
left:-30px;
border-right-width: 3px;
border-right-style: solid; (SKRIV LEFT HÄR )
border-right-color: #000000; ( SKRIV LEFT HÄR) Här bestämmer du färgen på din linje genom att välja en färgkod.
text-decoration: none;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 24px;
font-weight: normal;
}

JAG HAR INGEN MÖJLIGHET OCH SVARA PÅ MAIL OM HJÄLP OSV: ANVÄNDER DU MIN HJÄLP FÅR DU GÄRNA LÄNKA: OCH HOPPAS ATT DU LÅTER BLI OCH KOPIERA MINA INLÄGG OM BLOGGTIPS.

Olivoljan som kladdar

Photobucket
Sambon som är så snäll skulle ta hand om disken. ( Jag sköter matlagningen hemma )

Alltid bra när båda tar ansvaret i hemmet och att vi hjälps åt... och så råkar stackaren tappa en hel ny flaska av olivolja i golvet.

Vi har försökt och skura golvet flera gånger, men jag blir inte av med fläckarna och så är det halt där...vad ska jag göra? Någon som har ett bra tips?

Stressad av bloggregistret?

BloggRegistret.seDet har varit en hel del snack här och där om hur mycket folk stressar till jul och annat. Jag stressar rätt bra då jag är på jobbet.  En sak som jag har kommit på är att jag känner mig stressad av "Bloggregistret". Jag har tidigare haft den här lilla symbolen på Carolangel bloggen. Det är ju en konstant tävling, och till sist så blir det inte alls så kul.

♥ Vad tycker du? Blir du stressad av topplistor, bloggregistret osv? Vad driver dig till och vara med på dessa listor?

Pinocciotårta

image13Jag som har tjatat om Pinocchiotårtan innan... här kommer receptet. Gillar du maräng och mandel så är den här tårtan något för dig.

Fyllning: Passar bra och ha clementiner, aprikosbitar, eller jordgubbar ( helst färska jordgubbar )

Lätt och göra och smakar MUMS!!!








12 portioner:
75 gram smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½ dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:

5 äggvitor
2 dl socker
1 påse, motsvarar 50 gram mandelspån.

Fyllning: Du bestämmer själv, men 3 dl vispgrädde ska du ha.

Smörj ett smörgås eler bakplåtspapper väl och lägg det i en långanna, 30 cm x 40 cm. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detaa och mjölken. Bred ut smeten i långpannan.

Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret  och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspånen.
Grädda bottnen i mitten eller nedre del av ugnen till marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter.

Låt kakan svalna något- Lossa den från pappret och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form som önskas.

Vispa grädden (+ clementiner eller jordgubbar )och bred den på ena bottnen med marängsidan uppåt.  Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt. Skär tårtan med en vass kniv i lagom stora bitar.

Jag brukar alltid göra 2 satser av degen då blir tårtan extra stor!!!

Vilodag

Idag har jag bara latat mig. Sambon och jag har ätit ute idag och det har varit skönt och få vila från köket och matlagningen.

Ikväll ska vi vara för oss själva. Dricka lite vin och mysa... och givetvis så hinner jag blogga också.

Det är ok och bli äldre

PhotobucketNu har jag blivit ett år äldre..och det känns ok och vara 30+...ingen ålderkris än så länge.

Kul är det och få visa leg. då jag besöker systemet. För ett tag sedan fick jag visa leg. i affären då jag skulle köpa snus till sambon.

På jobbet tror mina arbetskompisar att jag är ca 25 år, så då får man tacka och ta emot. Inga gråa hårstrån än, men dem kommer väl. Min pappa var redan gråhårig  när han var 12 år...så jag har trodde att jag skulle råka ut för samma sak. Vilken tur jag har än så länge.

♥ Har du fått några gråa hårstrå? Färgar du håret?

Kul och ha en klickräknare

Jag blev så glad då jag hittade en gratis KLICKRÄKNARE.

Den här klickräknaren mäter antalet klickar på en länk. Det är ju ett perfekt sätt och se vad som är mest poppis bland alla inlägg.

♥ Känner du till andra typ av räknare som du vill tipsa om?

Min cuttlebug


PhotobucketNu är cuttlebugen min...sambon kunde inte vänta tills imorgon...så jag fick den idag. Vi får väl se om jag kommer igång med " stansverktyget ".

Fick en hel del " dies"= stansplåtar också... så nu bara är det bara och sätta igång.

Kvällen var annars hur bra som helst..det känns som om magen ska spricka snart.

Tråkiga ljusstakar som fick lite färg

image12Om ca 20 minuter kommer mina gäster...men jag passar på och blogga lite till.

Igår fick jag för mig och måla ett par tråkiga ljusstakar som jag hade hemma. Aldrig fel med lite färg.


Jag har  ett träfat som är i samma serie som ljusstakarna..så det är bara och ta fram lite färger och måla träfatet.

Ny kategori- bloggtips?

PhotobucketIgår när jag lekte med bloggen och koder så lyckades jag göra bilden så att den kommer " rullande" då besökarna skriver sina kommentarer. Det är kul och testa sig fram.

Jag satt och tänkte att jag skulle ha en ny kategori här på bloggen: om bloggtips..men ändå inte göra den som "blogghjälpen"- som jag hade på Carolangel bloggen.  Det är väl trist om folk sitter och kopierar mina inlägg sedan...

Snart är man en tant...

image11Nu har jag varit hos frissan och här har ni en bild på min nya look. Det blev inte alls pagé för då hade jag varit tvungen och gå till frissan 2-3 gånger/ månad.

Nästa besök hos frissan så ska det bli lite slingor, men det är först om 3 månader.

Tackar för alla goa´kommentarer om min födelsedag. Det är först imorgon som jag fyller år...snart börjar jag känna mig som en tant...

Nöjd med dagen

Nu ska nattugglan gå och lägga sig. Jag är jätte nöjd med min dag...då jag har hunnit göra massor. Lyckades bra med tårtan så jag tror att mina gäster kommer och uppskatta den.

Det verkar som om man folk har full rulle, för det bloggas lite mindre?? Jag får den känslan i alla fall.

♥ Hur aktiv är du med din blogg? Antal inlägg per/dag? Hur många besök gör du hos nya bloggar?

Nu bakas tårtan...

image10Oj, vad jag har stått och bakat idag. Det blev Pinocchiotårtan. Enda nackdelen är att man får står och vispa äggvitorna länge, men tårtan smakar hur som helst.

Jag återkommer med receptet.

♥ Köper du födelsedagstårtan eller bakar du den hemma?

Klipptid

image9Det känns jätte skönt och få vara ledig. Vad man njuter av ledigheten. Det är skönt och slippa stressa med julklappar och annat.


Imorgon ska jag klippa mig...det ska bli spännande och se om det blir en ny make over? Mina vänninor tjatar på mig och säger att jag ska ha pagé...vi får väl se om det blir så.Tänkte ge lite pepparkaksljus till min snälla hårfrisörska så att hon kan mysa i salongen.

Nu ska jag till posten och posta iväg alla mina Tradera vinster...bye bye så länge.

Skottdrama?

Godmorgon: Vaknade i dag kl  7:52 av några skott. Vi har skogen här i närheten och man såg en hel del polisbilar. Jag lov och sov då. Klart att jag j blev ätte chockad då jag hörde skotten. Såg att polisen följde efter en kille och det fanns många polisbilar på plats.

Jag tror att polisen grep någon man... det ska bli spännande och se på nyheterna.

Mina planer idag:

Baka en tårta
Tvätta kläder
Fortsätta pynta: Julgranen? Får se om jag hinner.

♥ Har du någon julgran? Äkta eller plast?

Födelsedagstårta?

Nu ska det bli skönt och vila...efter att ha gått så många kilometer och shoppat som jag har gjort idag.

Nu har jag städat hela lägenheten. På torsdag fyller jag år och på onsdag ska det komma en hel del gäster. Nu sitter jag och funderar på vad ska lagas till middag och vad det ska bli för tårta?

Har du några tips?

Pepparkaksljus

image8Idag har jag varit iväg och handlat hela dagen. Började morgonen med en promenad och hamnade i alla stora affärer som RUSTA, ON OFF osv.

Passade på och fynda...Jag köpte vanliga vita ljus och servetter. Här ser ni det färdiga resultatet :
 
Vad tycks?

Det är bara att klippa servett motivet du vill ha på ljuset använd endast det översta lagret och sedan med en varm sked stryker du på flera gånger så att motivet fastnar. Skeden värmer du upp på spisplattan.

Det ska bli extra fint här hemma när jag ska ha födelsedagskalas.

Hur mycket får julklappen kosta?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Hur tänker du när du ska köpa julklappar? Har du en budget? Vet du vad din partner vill ha eller blir det en överraskning?

För det mesta brukar jag ha koll på vad sambon vill ha för present/ julklapp.

Vill du göra testet: ÄR DU EN JUL- SNÅLJÅP?

RESULTATET:



"DU ÄR EN PÅHITTIG PRESENTTOMTE

Du vet att det inte är prislappen som avgör om en julklapp är bra eller dålig - det är tanken bakom. Du lägger inte nödvändigtvis ner hela lönen på att köpa julklappar - men däremot lägger du ner mycket tid och möda. Det är också därför du vet exakt vilken present som är perfekt till vilken person. Hoppas att tomten har med sig något lika genomtänkt till dig som det du ger dina vänner, för det är du värd!"

( www.veckorevyn.com )


Lantbröd

image7Nu har jag börjat med min stora aktivitet: BAKA BRÖD.

För det mesta äter vi knäckebröd , men nu är vi trötta på knäckebrödet.

Det tar egentligen inte så mycket tid att baka några limpor Lantbröd och den mysiga doften av bageri börjar kännas  i hela lägenheten. Tänkte gå ner till tanten i huset som bor ensam och ge henne en limpa bröd. Hon kan inte laga mat och är jätte gammal så hon blir säkert glad.


♥ Hur ofta bakar du bröd?


Ska adventsljusstaken få vara rosa?

image6Satsar du på adventsljusstakar i år eller adventsjulstjärnor?  



Jag har en bra blandning av allt  möjligt här hemma...fast jag har ingen direkt inredning som påminner om den  rosa färgen här hemma, så den rosa adventsljusstaken passar inte hemma hos mig.






bild: rusta.se

Hallå...

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketIdag fick vi inte sova så länge. Min kära granne började spika kl 8: 00 på morgonen. Vi var så sura när vi vaknade så vi jävlades tillbaka och började spika tillbaka.

En man som är i ca 55 års åldern och har så mycket aktivitet i en liten 1:a som är inte mer än 20 kvm??

Man undrar ju???

Idag hade vi velat ta en runda till stormarknaden, men det är säkert mycket folk där en söndag, så vi väntar med det och gör det imorgon istället.

Trist väder är det idag: grått och mulet. Undrar om snön kommer till jul?

Diskduk eller disktrasa?

image4Nu blir det snart läggdags.

Jag hoppas att grannen brevid låter oss sova länge imorgon.


♥ Säger du diskduk eller disktrasa?


Jag säger nog både och...fast jag att man kan säga både och...


NATTI NATT!

Diskdukar och tomtar

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNu har jag pysslat lite här hemma. Jag har målat mina disdukar, det tar ca 5 minuter och göra.

Färgen måste vara textilfärg och sedan är det bara att ta fram strykjärnet och stryka baksidan i några minuter så att färgen fixeras.

HÄR KAN DU SE RESULTATET:






Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

2 glas vin och huvudvärk

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketIgår blev det 2 glas vin och vi gick och la oss med världens huvudvärk. Tur att att huvudvärken är borta. Vi hade velat sova till ca kl 10.00, men grannen brevid väckte oss redan vid 7- tiden. Han och frugan bråkade och det var sånt liv i trappan.

Kanske dags och ta en pratstund med grannen igen? Idag ska jag till posten och hämt min HM- beställning. Passade på och beställa lite finare kläder så att man kan ha på fester.

♥ Hur länge sov du idag?

Lediga dagar

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNu börjar min semester och det ska bli så skönt och bara koppla av. Ikväll ska fira med en bra middag och lite vin.

Vi ska egentligen inte göra så mycket dem här lediga dagarna..bara slappa hemma, titta på filmer, träna och mysa. Sedan blir det födelsedagsfest i veckan...men då kommer jag ha tid och göra massa annat kul.

♥ Vad hittar du på ikväll?

Fotbad+ en kopp te

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNu har vi suttit framför tv:n och kollat på " Lyxfällan". Det är helt otroligt hur det Charlie och Mattias fixar deltagarnas ekonomi.

Idag  har jag haft en lång arbetsdag. Tänkte ta hand om mina fötter( fotbad) och ta en kopp te och sedan bara sova...


Natti natt på er.

Luciadagen

jewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel text dagen. Jag har inte sett någon lucia idag..lite trist. Steg upp kl. 5: 45 och sambon fixade frukosten åt mig på morgonen. Några lussebullar blev det innan jobbet.

Sedan när jag väl kommer till jobbet så öpnnar jag ett brev om att jag har fått EXTRA EXTRA bra BONUS..och då har jag varit överlycklig hela dagen! Det har ska verkligen firas nu till helgen. Det är inte alla som får det där jag jobbar.

Annars är jag också glad för att det är fredag imorgon och att det blir semester...skönt med lediga dagar.

♥ Har du " firat" lucia idag?

Dekorerat ljusfatet

image3

Ikväll har jag suttit och dekorerat  ljusfatet och krukor med olika juldekorationer. Ni kommer väl i håg att jag nämnde mina cernit tomtar här ser ni en sittande tomte och lilla paketet brevid.
Har man barn så är cernitleran ett perkfekt sätt att öva på motoriken och kreativiteten.

Kan inte förstå att imorgon är det redan den 13 december. Ska stiga upp kl 5:45...hur ska man orka.

Ikväll ska vi tiita på " Bonde söker fru". Någon mer som tittar på den tv-serien?

Snön är här

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNu  har vi fått vinterväder här hemma...lite kyligare och så snöar det en hel del. Helst av allt vill man ha lite snö då det börjar närma sig juldagarna....ANNARS får det gärna vara mildare...SEDAN så cyklar jag varje dag till jobbet, så det är mindre kul och cykla med snöoväder.

♥ Snöar det hemma hos mig?

Oreda och panik

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketKvällen har gått åt städning. Ni skulle veta hur mycket papper jag har överallt ... Det är ju så när man pysslar och så skär man papper hela tiden. ( alla mina Tradera auktioner )

När jag  har legat sjuk hemma så har jag inte orkat med något alls och idag fick jag PANIK när jag såg oredan.

♥ Hur gör du när du har stökigt hemma...kan du låta bli röran och städa när du känner för det? Eller måste du ta itu med städningen  på en gång?

Lugg ska man ha...

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNu är jag verkligen sugen på att klippa håret. Sist jag klippte mig var i september månad och då var jag i Brasilien.

Klippningen kostade inte mer än ca 60 S. Kr.

Om man vill exempelvis vaxa benen så kostar det där ca 130 kronor...tänk vad det kostar och göra sånt i Sverige.

Nu verkar det som att luggen är jätte het igen i frisyrvärlden... så bra för det har jag.

♥ Hur nöjd är du med ditt hår? Börjar du bli gråhårig?

Utmaning/ ÖNSKELISTA

myspace layoutsMY utmanar mig och jag antar utmaningen.

Skriv en önskelista med 7 önskningar. Motivera dem.
 Det behöver inte vara materiella ting eller realistiska önskningar.
Utmana 7 bloggare att göra detsamma.

* Att flytta härifrån..Motivering: Vi är trötta på dem grannar vi har och Åkericentralen som bullrar på varje natt.
* Att min familj, vänner ska må bra och ha bra hälsa.
* Jag skulle önska att alla människor skulle ha råd till mat, boende och utbildning, samt vård.
* Jag skulle önska mig tryggare gator, då brottsligheten ökar osv.
* Att alla miljöbovar skulle stoppas.( Många människor är så bekväma och ta bilen till allt...en promenad på några kilometer eller en cykelrunda går ju också bra )
* Att grönsaker och nyttigare mat skulle bli billigare och att godis och Mac´Donalds mat skulle bli dyrare.
* Önskar att min blogg får vara i fred nu.. och att ingen kopierar mina inlägg

VILL DU ANTA UTMANINGEN???

Åka till solen?

cool myspace layouts Vilken trist dag, bara regn. Nu är man lite små sugen att åka till solen snart... undrar om man hittar en " sista minuten" till ett varmt land?

Vi har egentligen inga måsten till jul, då varken jag eller sambon  har familjen/ släkten här i Sverige.

♥ När åkte du senast utomlands?

Snart ska jag sysselsätta mig med att göra tomtar med hjälp av cernitlera.
Sedan får ni titta på resultatet.



Ett gäng julkort

image2

Nu är julkorten färdiga... det känns så bra.Visst, jag kunde lika väl ha köpt färdiga julkort, men jag gillar och pysslar och så råkar ju ha så mycket papper hemma och klippark...så det är bara och köra på.

Dessa klippark är Panduros.

Julkrans?

image1Nu fick jag inspiration av NINNI och bjuder  på en liten bild här. Ingen direkt julkrans, men något i den stilen.
Annars så brukar jag  göra /dekorera mina  egna dörrkransar.

En sak som jag gillar mindre med den här dörren är färgen. Varför ska dem flesta lägenhetsdörrar se ut på det här sättet?



♥ Hur ser din ytterdörr ut? Har du någon julkrans eller liknande dekoration... ta gärna bild och visa om du vill..

Grönsaksgratäng

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketIdag fixade jag en grönsaksgratäng just med hjälp av AUBERGINE. Smakade super.

Det är väl lite så att man vet inte vad man ska äta när magen krånglar...men jag måste ha i mig grönsaker och frukt varje dag.
Vill du ha receptet kika in här.

♥ Hur ofta äter du aubergine/ äggplanta?

Saknar du "blogghjälpen"?

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHär har jag tappat räkningen på dagarna.. det är väl så när man är sjuk. Magen mår lite bättre, men det är förkylningen  och huvuvdvärken som kommer och går hela tiden.

Det verkar som om " mina bloggvänner" kommer att sakna kategorin blogghjälp...  och det är egentligen så att " Carolangel" finns kvar.. så det är bara och maila mig så skickar jag lösenordet till dig. Vet inte än om Carolangel kommer att uppdateras eller så, men vill du läsa om blogghjälpen så bara maila mig.

E: post: [email protected]

Några julkort till...

pimp myspace profile

Febern håller fortfarande i sig så idag har jag mest legat i sängen och lekt lite med min nya blogg.

Jag har ett antal julkort kvar och göra och sedan ska dem skickas iväg i veckan.

* Lite synd att behöva lägga ner " Carolangel" bloggen för att folk sitter och kopierar rakt av bloggtipsen/ blogghjälp och sedan har dem det som om det vore deras inlägg... och ta åt sig äran.

USCH..

Ny blogg, nya fräscha tag...

profile editor

Välkommen till min nya blogg. Tröttnade lite på min gamla blogg och att folk ska sitta och kopiera en del av mina inlägg. Det gjorde mig så arg igår så nu tänker jag  försöka mig på en ny blogg här.

Vi får väl se hur det går. En kategori som jag ska undvika är just blogghjälp. En del människor tror att man har all tid i världen för att hjälpa andra och designa bloggen... eller så får man elaka kommentarer så då är det bäst att låta bli kategorin blogghjälp.

RSS 2.0